De lente intro

#Veelgestelde vragen

Om je een goed beeld te kunnen geven van de lente-intro hebben we de meest gestelde vragen en de bijhorende antwoorden van afgelopen jaar onder elkaar gezet. Als je vraag hieronder niet beantwoord wordt, neem dan gerust contact met ons op via lente@esrtheta.nl of 040-2438853.


Wat is nou de lente-intro?

Tijdens de Lente Intro krijg je acht weken de mogelijkheid om samen met andere lente leden de E.S.R. Thêta helemaal te leren kennen. Je roeit elke week met je eigen ploeg en start met dezelfde mensen ook nog twee wedstrijden. Natuurlijk zijn je tegenstanders ook studenten die net zijn begonnen met roeien. Op deze wedstrijden volgt altijd een groots feest waar je de prestaties nog even goed kunt vieren. Naast trainen en wedstrijden starten kun je op de vereniging eten en borrelen. Als je de douche uitkomt kun je gelijk een bordje eten halen en er nog een mooie avond van maken.

Kan ik ook gewoon een keer langskomen?

Ja, er worden open roeitrainingen georganiseerd. Hierbij kan je vrijblijvend en gratis komen trainen! Klik op het aanmeldformulier voor meer informatie.

Moet ik een ontgroening lopen?

Nee, daar doen wij niet aan. Je kan meteen bij ons trainen, eten en feesten.

Wat zijn het voor trainingen?

De lentetrainingen zijn gericht op onervaren roeiers, instapniveau nul om het zo maar te noemen. Je traint in een vast ploegje in een zogenaamde C4+, dat is een brede, stabiele boot met 4 roeiers en een stuur(man/vrouw). Iedere ploeg krijgt coaches toegewezen die jullie de basisbegrippen, -houdingen en -bewegingen van de roeihaal leren. Om de techniek op een stabiele plek nog beter te krijgen zullen er ook trainingen op een ergometer zijn. Een ploeg bestaat meestal uit 6 of 7 personen waarbij iedere training een ander kan sturen en/of een alternatieve training kan doen, hierdoor leer je de sport net iets breder kennen. Roeiers die door onze talentscouts worden geselecteerd kunnen, als ze dat willen, ook in de zogenaamde 'talentenacht' trainen met meer ervaren roeiers en maken kans om een extra wedstrijd te mogen starten.

Wanneer zijn de trainingen?

De lentetrainingen zullen op maandag- en woensdag- en/of donderdagavond plaatsvinden.

Wat gebeurt er na de 8 weken lentelidmaatschap?

Dat is aan jou. Als je het leuk vindt, dan kan je je opgeven als lid en gewoon gratis langs blijven komen tot en met de intro. In de zomer is het roeien iets minder gestructureerd en zal je vooral zelf met mensen moeten afspreken om te sporten, op het vlot van de zon te genieten of met elkaar te eten en drinken. Iedere dag zijn er wel mensen te vinden op de vereniging en nieuwe vrienden zijn zo gemaakt dus maak je daar maar geen zorgen om. Afhankelijk van wat je wil kan je eind augustus beginnen aan de voortraining van het wedstrijdroeien of als eerstejaars competitieroeier in de boot gaan zitten.

De lenteperiode is geheel vrijblijvend dus mocht je het roeien of de vereniging toch niet zo leuk vinden kun je na de lenteintroductie gewoon stoppen.

Waarom heeft Thêta een lente-introductie?

Als de toonaangevende studentensportvereniging van Eindhoven, bieden wij graag alle studenten de gezonde sportieve uitdagingen en sociale ontplooiing die Thêta zo succesvol maakt. We hebben gezien dat veel eerstejaars studenten tijdens de intro in augustus nog weinig zicht hebben op de tijd die ze kwijt zijn aan het daadwerkelijke studeren. Met de komst van het bachelor college (voor TU-studenten) en het leenstelsel is het voor veel studenten dan ook een grote stap om naast de studie ook meteen een nieuwe sport te proberen. In het voorjaar, na de derde tentamenperiode, heb je een goed beeld van de daadwerkelijke studiedruk en mis je misschien de beweging, uitdaging en gezelligheid die wij als studenten roeivereniging kunnen bieden.